PERHATIAN!!!

Untuk Pelajar PMR 2013, Contoh Kerja kursus geografi yang disediakan di blog ini adalah khusus untuk pelajar SMK Taman Daya 2, Johor Bahru , Johor SAHAJA...

Untuk pembaca blog lain, sila ikut arahan guru sekolah anda masing-masing. Jika anda mahu mengambil entry ini sebagai contoh, sila tukar dan ikut keadaan pengangkutan anda di kawasan anda...

JANGAN TIRU 100% CONTOH KERJA KURSUS GEOGRAFI DALAM BLOG INI.... Saya hanya membantu bukan menyuruh anda meniru... Harap Faham..

Friday, 24 May 2013

RUMUSAN

Kesimpulannya, pengangkutan awam ialah satu sistem pengangkutan  yang mengangkut penumpang ataupun barang  ke kawasan tertentu dengan dikenakan bayaran yang tertentu. Pengangkutan awam yang ada dikawasan kajian saya ialah bas awam dan teksi. Maelalui kajian yang telah saya lakukan, saya dapati terdapat beberapa kepentingan pengangkutan seperti _______________________, _________________, ________________ dan ________________________. Terdapat juga masalah yang dihadapi oleh penduduk di kawasan saya seperti __________________, ____________________, ____________________ dan ___________________________.  Sayajuga telah mencadang beberapa langkah penyelesaian  dalam masalah ini seperti ______________________, __________________, _________________ dan _____________________.

Melalui kajian saya juga, saya dapati dengan adanya pengangkutan awam di kawasan saya ini telah dapat menyatupadukan penduduk di taman saya tanpa mengira bangsa dan bagama. Sikap bertanggungjawab dan hormat menghormati juga telah dipupuk oleh penduduk demi memastikan perkhidmatan pengangkutan awam terus selesa. Secara tidak langsung semangat 1 Malaysia telah tersemai dalam jiwa penduduk dan juga kumpulan saya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...